Publicat de: borzasimona | 28 aprilie 2013

Prajitura valurile Dunarii

DSC04959

Ingrediente pentru blat :

• 250 g margarina
• 250 g zahar
• 7 oua
• 200 g faina
• 1 praf de copt
• 3 linguri de fulgi de migdale
• 2 linguri de cacao
• 350- 400 g visine fara samburi

Ingrediente pentru crema:

• 250 g margarina
• 2 plicuri budinca de vanilie
• 500 ml lapte
• 10 linguri zahar
• esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

• 200 g ciocolata
• 40 g unt
• 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Pregatim prima data budinca pentru crema deoarece trebuie lasata la racit. Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 10 linguri de zahar, adaugam treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroasa. Lasam budinca deoparte si ne apucam de blat.

Cu mixerul la viteza mare amestecam margarina cu zaharul,

DSC04944

adaugam pe rand ouale

DSC04945

si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Amestecam bine iar apoi impartim compozitia in doua.

DSC04946

In prima jumatate adaugam fulgii de migdale iar in cealalta jumatate de aluat punem 2 linguri de cacao.

Intr-o tava in care punem hartie de copt asezam blaturile in felul urmator: turnam in tava prima data blatul alb si peste turnam blatul maro niveland cu grija acest strat peste cel alb.
DSC04948

Deasupra asezam visinele care le lasam inainte la scurs.

DSC04949

Dam totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu aproximativ 30-40 de minute (facem testul cu o scobitoare). Cand e gata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

DSC04950

Intre timp pregatim crema. Margarina o amestecam cu 2 linguri de zahar pudra, cu o lingurita esenta de vanilie si cu budinca racita. Cand crema este omogena o turnam deasupra blatului racit in tava in care am copt-o. Eu am scos blatul din tava, am indepartat hartia de copt, am pus una nou in tava si am pus blatul la loc (am folosit o hrtie curate de copt ca sa pot sa scot prajitura din tava inainte sa o feliez).

DSC04951

Pentru glazura punem la topit pe baie de abur ciocolata impreuna cu 2-3 linguri de lapte si cand e topita adaugam untul. O adaugam peste prajitura.

DSC04953

Lasam prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine. O taiem cubulete si putem sa o servim.

DSC04958

Sursa de inspiratie

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: