Postat de: borzasimona | 20 August 2013

Ciorba de dovlecel cu afumatura

DSC05728

Ingrediente:

• 1-2 dovlecei (aproximativ 1 kg)
• 1 rosie mare
• 1 ardei
• 200-300g sunca afumata(eu am avut de casa)
• 2 linguri de faina
• 2 linguri de ulei
• 4 linguri de smantana
• 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

Punem rosia la oparit ca sa o putem decoji iar apoi o taiem cubulete si o adaugam in vasul in care vom prepara ciorba.

Sunca o taiem marunt iar ardeiul il taiem in 4. Le adaugam in acelasi vas cu rosiile. Adaugam 3 L de apa si punem supa la fiert. Adaugam mararul si putina sare (sunca afumata este sarata asa ca trebuie sa avem grija cu cantitatea de sare).

Cand sunca este fiarta facem un rantas din 2 linguri de ulei si 2 linguri de faina(exact ca la ciorba de cartofi ) si il adaugam peste ciorba.

Adaugam in acest moment si dovlecelul dat pe razatoarea mare si cele 4 linguri de smantana.

Mai lasam sa fiarba impreuna 10 minute si ciorba este gata.

DSC05724

Este ciorba copilariei mele…si este delicioasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: