Postat de: borzasimona | 9 Octombrie 2013

Spaghete bolognese

DSC05036

Ingrediente:

• 200 g carne de vita tocata
• 200 g carne de porc tocată
• 50 g bacon
• 200 g pulpa de rosii
• 200 ml bulion
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 1 feliuta telina
• 100 ml vin alb sec
• 2-3 catei usturoi
• 1 frunza de dafin
• 1/4 lingurita oregano uscat
• 1/4 lingurita busuioc uscat
• 200-300 ml supa
• 50 g unt
• 200 ml lapte

Mod de preparare:

Curatam morcovul, telina si ceapa si le spalam. Radem morcovulsi telina iar apoi tocam cubulete mici ceapa si baconul. Topim untul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie.

DSC05032

Adaugam cele doua tipuri de carne, busuiocul, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pulpa de rosii, usturoiul preset si bulionul pe care l-am dizolvat in 200 ml supa fierbinte.

DSC05033

Amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate.

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.

Intre timp punem pastele la fiert. Cand este gata sosul adaugam pastele, le amestecam si sunt gata.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie


Responses

  1. Nu am facut de mult timp… as veni la masa!

    • Cristina, te asteptam cu mare drag:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: