Postat de: borzasimona | 13 Octombrie 2013

Prajitura rasturnata cu prune

DSC05819

Ingrediente pentru blat :

• 120 g unt
• 275 g zahar+ 1 plic zahar vanilat
• 4 oua
• 150 g iaurt gros
• 180 g faina
• 1 plic praf de copt
• 1 lingurita suc lamaie

Ingrediente pentru topping :

• 1 kg prune
• 40 g zahar
• 30 g unt topit
• 1/4 lingurita praf de scortisoara
• 1 budinca ciocolata
• 400ml lapte
• 3 linguri zahar(pt budinca)

Mod de preparare:

Folosim o tava cu peretii detasabili si tapetam fundul acesteia cu hartie de copt. Topim 30 g unt si il punem in tava. Presaram zaharul, apoi aranjam prunele (cantitatea de prune poate sa varieze – folosim exact atatea prune cate avem nevoie pentru a aseza in tava doua straturi).Deasupra prunelor presaram putina scortisoara.

DSC05800

Pentru aluat mixam untul cu zahar si zahar vanilat pana devin o crema spumoasa, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare in parte. Incorporam faina amestecata cu un praf de sare. Adaugam praful de copt stins cu lamaie, apoi iaurtul si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul peste prune

DSC05802

si dam tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 60 de minute.

Cand aluatul a trecut testul cu scobitoarea prajitura este gata. Cu ajutorul unui cutit desprindem tortul de forma. Punem o tava deasupra si-l rasturnam.

DSC05803

Pregatim budinca de ciocolata si o punem deasupra. Ornam dupa preferinte. Eu l-am ornat cu putina nuca de cocos.

DSC05804

Sursa de inspiratie


Responses

  1. Cum ne-am potrivit noi… asta am si eu acum pe masa!🙂

    • gand la gand cu bucurie:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: