Postat de: borzasimona | 14 Octombrie 2013

Chiftele de somon la cuptor

DSC05870

Ingrediente :

• 500g somon
• 1 morcov mare
• 1 cartof
• 1 ceapa mica
• 2 catei de usturoi
• 1 lingura ulei de masline
• 2 oua
• 1 lingura de pesmet
• sucul de la o jumatate de lamaie
• sare, piper
• patrunjel verde

Mod de preparare:

Punem 1l de apa la fiert iar cand da in clocot adaugam sucul de lamiae, putina sare si bucatile de somon. Il lasam la fier 5 minute.

Intre timp pregarim legumele. Curatam morcovul, il dam pe razatoarea mare si il punem in vasul in care vom pregati chiftelele. Cartoful il curatam, il dam pe razatoarea mare, il stoarcem bine si il adaugam peste morcov. Adaugam apoi ceapa taiata marunt, usturoiul pasat si patrunjelul verde taiat marunt.

DSC05863

Scoatem somonul din apa si il zdrobim cu furculita si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste legume. Adaugam uleiul, ouale si pesmetul.

DSC05864

Le amestecam bine

DSC05865

iar apoi formam chiftelutele. Eu le-am facut mai plate ca sa se coaca mai repede.

DSC05866

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam chiftelutele. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu,

DSC05867

le intoarcem si mai introducem tava pentru 20 de minute in cuptor.

DSC05868

Le servim alaturi de garnitura preferata…noi am servit alaturi de o granitura delicioasa din spanac cu lapte.

Pofta buna!

DSC05873


Responses

  1. Bune si sanatoase!

    • au avut mare priza la public:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: