Publicat de: borzasimona | 23 Octombrie 2013

Ciorba de fasole uscata

DSC05770

Ingrediente pentru blat :

• 400g fasole boabe
• 1 ceapa
• 1 ardei
• 2 morcovi
• 1 lingura de ulei
• 150ml bulion
• marar verde
• patrunjel verde
• 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Punem fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta in apa rece. A doua zi o punem la fiert si aruncam apa de 3 ori, dupa ce da in clocot.

Dupa ce aruncam cele 3 ape o punem la fiert cu morcovii, ceapa si ardeii taiati feliute. Adaugam apoi foile de dafin, sare si piper dupa gust.

Cand fasolea este fiarta adaugam bulionul si o lingura de ulei si o lasam sa mai dea un clocot. O asezonam cu marar si patrunjel verde.

Noi am servit-o cu o salata de ceapa.

La mine acasa in ardeal langa ciorba e fasole se face o salata de ceapa. Se taie ceapa marunt, o stoarcem bine ca sa-si piarda din iuteala, se pune peste ea putina sare, ulei si otet. Este delicioasa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: