Postat de: borzasimona | 23 Octombrie 2013

Ciorba de fasole uscata

DSC05770

Ingrediente pentru blat :

• 400g fasole boabe
• 1 ceapa
• 1 ardei
• 2 morcovi
• 1 lingura de ulei
• 150ml bulion
• marar verde
• patrunjel verde
• 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Punem fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta in apa rece. A doua zi o punem la fiert si aruncam apa de 3 ori, dupa ce da in clocot.

Dupa ce aruncam cele 3 ape o punem la fiert cu morcovii, ceapa si ardeii taiati feliute. Adaugam apoi foile de dafin, sare si piper dupa gust.

Cand fasolea este fiarta adaugam bulionul si o lingura de ulei si o lasam sa mai dea un clocot. O asezonam cu marar si patrunjel verde.

Noi am servit-o cu o salata de ceapa.

La mine acasa in ardeal langa ciorba e fasole se face o salata de ceapa. Se taie ceapa marunt, o stoarcem bine ca sa-si piarda din iuteala, se pune peste ea putina sare, ulei si otet. Este delicioasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: