Postat de: borzasimona | 14 Decembrie 2013

Aripioare crocante la cuptor

DSC05859

Ingrediente :

• 1kg aripioare
• 1 lingura boia de ardei dulce
• 3 linguri cu varf de faina
• 2 linguri cu fulgi de cocos
• 3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti
• 1/2 de ceapa mica
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri cu varf cu mustar
• 40 de ml. de ulei de masline
• sare si piper

Mod de preparare:

Aripioarele se spala, se taie si se condimenteaza.

DSC05852

Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza. Adaugam apoi ceapa si usturoiul foarte fin tocate, le amesecam si lasam sosul deoparte.

DSC05854

Pentru prepararea amestecului pentru crusta amestecam faina cu paprika, adaugam fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti.

DSC05856

Aripioarele condimentate le ungem pe ambele parti cu sosul de mustar, apoi le tavalim prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine.

Aseazam aripioarele astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

DSC05857

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si le lasam aproximativ 20 de minute, dupa care scoatem tava, intoarcem aripioarele si mai bagam tava la cuptor pentru alte 20 de minute.

Sunt gata cand sunt frumos rumenite.

DSC05858

Le servim imediat alaturi de garnitura preferata.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: