Postat de: borzasimona | 17 Ianuarie 2014

Briose cu branza dulce si cirese

DSC05883

Ingrediente:

• 100 gr unt
• 140 gr zahar
• 1 lingurita extract de vanilie
• 40 gr cacao
• 200 gr faina
• 4 gr praf de copt
• 1/2 lingurita sare
• 2 oua mari
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 70 ml lapte
• 1 compot de cirese

Ingrediente pentru crema de branza:

• 200 gr branza dulce de vaca
• 1 ou
• 40 gr zahar
• 1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Pregatim prima data crema de branza. Mixam usor branza cu oul, zaharul si extractul de vanilie. O dam deoparte pana pregatim aluatul pentru briose.

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea. Separat mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul timp de 4-5 minute. Adugam cacaoa si zeama de lamaie apoi mixam usor pana la omogenizare. Adaugam apoi ouale unu cate unu.

Punem jumatate din ingredientele uscate si mixam la viteza mica. Adaugam laptele si restul de faina apoi omogenizam din nou, tot la viteza mica. La final punem extractul de vanilie si omogenizam.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si pregatim o tava de briose…punem hartiute in fiecare forma.
Umplem formele doar pe jumate.

DSC05877

Adaugam apoi 2-3 cirese din compot.

DSC05878

Punem apoi cate o lingura din crema de branza in fiecae forma iar deasupra mai punem cate o lingurita din compozitia de cacao ramasa.

DSC05879

Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui incepem sa amestecam usor cele doua compozitii, insa ele nu trebuie sa fie imbinate perfect…doar atat cat sa rezulte un efect de marmorare.

DSC05880

Coacem briosele timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar si le lasam putin la racit.

Sunt minunate.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: