Postat de: borzasimona | 7 Februarie 2014

Tarta cu somon si spanac

  • DSC05902

    Ingrediente:

    • 600 g somon
    • 120-150 g ciuperci
    • 1 ceapa mica tocata marunt
    • 60 g de frunze de spanac proaspat
    • 2 oua – separate
    • 4 linguri de pesmet
    • 2 linguri ulei
    • cateva fire de marar proaspat
    • sare, piper
    • 1 lingura suc lamaie
    • 1 lingura ulei pentru tapetare
    • 2 linguri faina pentru tapetare forma

    Mod de preparare:

    Somonul il spalam, il curatam de piele si il taiem bucatele mici.

    Ceapa tocata marunt si ciupercile spalate si taiate cubulete le calim impreuna intr-o lingura de ulei. Dupa 2 minute adaugam spanacul si un catel de usturoi maruntit. Mai lasam la calit 2-3 minute pana scade complet apa lasata de ciuperci.

    La final, prajim intr-o lingura de ulei somonul condimentat cu sare si piper 1-2 minute, pana se albeste.

    DSC05887

    Turnam sucul de lamaie peste acesta, apoi il amestecam cu pesmetul, ciupercile si spanacul calit, mararaul tocat marunt si un galbenus.

    DSC05889

    Incorporam albusurile batute spuma tare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

    DSC05890

    Turnam budinca intr-un vas termorezistent (cu diametrul de 18 cm), tapetat cu ulei si faina.

    DSC05891

    Coacem budinca de somon la 180°C timp de 45 minute.

    DSC05893

    Pofta buna!

    Sursa de inspiratie


  • Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    Categorii

    %d blogeri au apreciat asta: