Postat de: borzasimona | 19 Februarie 2014

Mamaliga in straturi

DSC05948

Ingrediente:

• 2 cani de lapte+ 2 cani de apa
• 1 cana faina de malai
• 3 catei de usturoi
• o legatura patrunjel verde
• carnat proaspat
• 200g muschi afumat
• 200g branza sarata
• 100g cascaval
• sare

Mod de preparare:

Punem prima data carnatul la prajit. Muschiul il taiem marunt si il prajim intr-o lingura de ulei. Branza o sfarmam iar cascavalul il dam pe razatoarea mare. Cand carnatul este prajit il taiem si pe el marunt. Dupa ce avem pregatite toate ingredientele punem la fiert mamaliga.

Punem cele 4 cani de lichid la fiert si adaugam apoi putina sare, usturoiul si patrunjelul verde. Cand da in clocot scoatem patrunjelul si usturoiul si adaugam in ploaie faina de malai. Fierbem mamaliga pana primeste consistente dorita.

Dupa ce avem si mamaliga gata, incepem sa punem starturi intr-un vas termorezistent.

Punem o lingura de ulei de la carnat si ungem cu el vasul. Adaugam apoi primul strat de mamaliga.

DSC05940

Presaram putin cascaval…ca sa se prinda straturile, iar apoi adaugam branza sarata.

DSC05941

Punem un rand de muschi si carnat prajit,

DSC05942

presaram putin cascaval

DSC05943

si adaugam al doile strat de mamaliga. Eu am avut 3 straturi de mamaliga.

Deasupra punem branza si cascavalul care ne-au mai ramas.

DSC05944

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 de minute…cat sa se topeasca cascavalul.

DSC05946

O mancare delicioasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: