Postat de: borzasimona | 18 Mai 2014

Lasagna

DSC06057

Ingrediente:

• 14 foi de lasagna
• 500g cascaval
• 50g unt pentru uns tava

Ingrediente pentru sos-ul ragu:

• 600g carne macinata(eu am folosit piept de pui)
• 1 ceapa mare
• 3 catei de usturoi
• 1 morcov mare
• 3-4 linguri ulei de masline
• 2 linguri ardei din borcan sau un ardei mic rosu
• 500ml bulion
• 120ml supa de pui(sau apa)
• 100ml vin rosu
• sare, piper
• 1 ½ lingurita de busuioc uscat

Ingrediente pentru sos-ul Bechamel:

• 4 linguri de unt
• 4 linguri de faina
• 500ml lapte
• sare
• 6 linguri de smantana

Mod de preparare:

Pregatim prima data sos-ul de carne. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Punem legumele la calit in ulei incins pentru aproximativ 2 minute. Adaugam apoi carnea si lasam sa mai caleasca aproximatix 5 minute. Adaugam apoi bulionul,supa si vinul. Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert timp de aproximativ 40-50 de minute. La final adaugam busuiocul uscat.

DSC06046

Incingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru sosul Bechamel, topim untul intr-o tigaie, la foc mic. Adauga faina si amestecam bine cu un tel. Adaugam apoi treptat laptele si amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Lasam sa dea cateva clocote dupa care il luam de pe foc. Saram sosul dupa gust si il lasam sa se raceasca putin. Inainte sa il folosim adaugam smantana si amestecam bine.

Ungem o forma de sufleu (eu am avut o tava de unica folosinta…in aia imi incapeau perfect foile) cu unt. Turnam putin sos Bechamel (1 lingura mare) pe fundul formei. Punem 3 sau 4 foi de lasagne (mie mi-au incaput 3½ ) pe stratul de bechamel.

DSC06047

Acoperim cu sos ragu (cateva linguri), adaugam un strat de sos bechamel (3-4 linguri) si cascaval ras cat sa acopere uniform umplutura.

DSC06048

Continuam sa cladim straturi, alternand foi de lasagne,sos ragu, sos bechamel si cascaval ras. La sfarsit,punem putin sos Bechamel presaram din belsug cascaval ras.

DSC06049

Bagam lasagna la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

DSC06051

Este de departe cea mai buna lasagna pe care am mancat-o vreodata.

DSC06053

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: