Postat de: borzasimona | 5 Iunie 2014

Paste carbonara

DSC06003

Ingrediente:

• 250 g spaghete
• 100 g sunca
• 100 g bacon
• 2 galbenusuri
• 150 ml smantana
• 1 lingura unt
• 1 ceapa mica
• parmesan
• 1 lingura de cascaval
• sare, piper

Mod de preparare:

Curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem apoi cubulete baconul si sunca.

Punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand apa incepe sa dea in clocot, adaugam pastele.

Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Calim intr-o tigaie mai mare ceapa, baconul taiat cubulete (in untul topit) si sunca.

Batem galbenusurile cu smantana si cu 1 lingura de cascaval.

Turnam amestecul de smantana in tigaie, adaugam sare si piper, apoi lasam cateva minute sa fiarba (1-2 cel mult), amestecand continuu. Dupa ce au fiert pastele, le strecuram de apa si le punem in tigaie, peste sos. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi luam de pe foc.

Le servim imediat cu parmezan ras.

Se fac repede si sunt foarte gustoase.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: