Postat de: borzasimona | 10 Iunie 2014

Lasagna cu somon si spanac

DSC06023

Ingrediente:

• 4 fire de ceapa verde
• 4 fire de usturoi verde
• 600 gr spanac congelat
• 500 gr somon
• 300 ml smantana
• 8 foi lasagna
• 180 gr cascaval
• roșii cherry
• sare, piper

Mod de preparare:

Taiem ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.

DSC06018

Dupa ce s-au inmuiat adaugam spanacul congelat. Punem capacul si lasam la foc mic 10-12 minute. Luam apoi capacul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mare ca sa se evapore lichidul. La sfarsit adaugam 150ml smantana, condimentam, amestecam bine si il lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente.

DSC06019

Somonul il taiem cubulete si il condimentam cu sare si piper.

DSC06017

Adaugam 50ml de smantana deasupra si amestecam bine. Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 50 ml de smantana.

DSC06016

Cand avem pregatite toate ingredientele pregatim o forma(eu am folosit o forma de chec) si incepem sa asamblam lasagna. Ungem forma cu putin unt, adaugam 3-4 linguri de smantana si peste 1 foaie jumate de lasagna. Adaugam apoi ½ din spanac, foi de lasagna, ½ din somon si continuam cu aceleasi ingredient in aceeasi ordine. Ultimul strat este de foi. Deasupra punem cascavalul amestecat cu smantana. Rosiile cherry le taiem in jumatati si le punem deasupra.

DSC06020

Bagam tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca desupra.

DSC06021

Lasam lasagna sa se raceasca putin inainte sa o servim. Pofta buna!

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: