Postat de: borzasimona | 23 Iunie 2014

Sufleu de dovlecei

DSC06000

Ingrediente:

• 300 g dovlecei
• 100 g cascaval
• 1 ou
• 4 linguri pesmet
• 3-4 catei de usturoi
• marar verde
• ulei si putin pesmet pentru uns forma
• sare, piper

Mod de preparare:

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare pe ei si ii lasam deoparte vreo 10 minute, timp in care isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama si ii punem intr-un castron in care vom amesteca toate ingredientele. Adaugam apoi cascavalul ras, galbenusurile de ou, cele 4 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si mararul tocat. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

DSC05995

Albusulrile le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Incorporam in compozitia de dovlecei amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Ungem un vas pentru cuptor cu putin ulei si il tapetam cu pesmet. Punem amestecul de dovlecei in vas

DSC05996

si-l dam la cuptor la foc mediu, pana isi schimba culoarea…aproximativ 30 de minute.

DSC05997

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: