Postat de: borzasimona | 21 August 2014

Briose cu banane, nuci si visine

DSC06054

Ingrediente:

• 230 g faina
• 150 g zahar
• 113 g unt topit si racit
• miez nuca
• 3 banane mari, bine coapte
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• 1 lingurita scortisoara
• 2 oua mari
• 2 visine

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator amestecam faina, zaharul, sarea, praful de copt si scortisoara.

Separat intr-un alt vas pasam bananele.

Peste piureul de banane adaugam 2 oua batute in prealabil, untul topit si racit si esenta de vanilie. Omogenizam bine.

Cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn incorporam compozitia de banane cu ou in cea de faina.

Nu trebuie amestecat prea tare aluatul, doar cat sa se umezeasca toata faina. Daca il amestecam in mod excesiv riscam sa nu creasca briosele.

Aluatul obtinut il asezam in formele de briose in care am asezat hartie speciala pentru briose. Punem deasupra nuci si visine.

DSC06052

Le introducem in cuptorul incins la 180ºC sau flacara mica spre medie timp de 20-25 min sau pana cand trece testul scobitoarei.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: