Postat de: borzasimona | 26 August 2014

Merluciu in crocant de cartofi

DSC06224

Ingrediente:

• 1kg merluciu
• 250 g cartofi rasi cruzi
• 100 g parmezan
• marar verde
• 1 catel de usturoi
• suc de lamaie
• sare, piper
• ulei de masline

Mod de preparare:

Fileurile de merluciul le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie, le stropim cu putin suc de lamaie, le condimentam si le punem intr-o tava pe hartie de copt(inainte sa punem pestele, ungem hartia de copt cu putin ulei)

DSC06219

Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri medii. Ii stoarcem bine si ii amestecam cu parmezanul, mararul tocat marunt (cantitatea este in functie de preferinte), 1 catel de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici.

DSC06220

Formam un strat de crocant de cartofi, de cca 1 cm grosime deasupra fiecarui fileu si il presam usor cu o lingura. Stropim fileurile cu putin ulei de masline si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute.

DSC06222

Se face repede si este foarte gustos.

DSC06223

Noi l-am servit alaturi de o portie mare de salata verde cu rosii(ca si dressing am amestecat intr-un borcan sucul de la o portocala, o lingurita de mustar, 2 linguri de ulei de masline si un catel mic de usturoi dat pe razatoarea mica)

Pofta buna!

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: