Postat de: borzasimona | 28 August 2014

Orez la cuptor

DSC06242

Ingrediente:

• 1 ardei gras verde
• 1 ardei gras rosu
• 1 ceapa
• 2 morcovi
• 400-450 g. carne de vita
• 3 linguri de ulei
• 250g orez
• 250g dovlecel
• 4 oua
• 150 g. smantana
• 200 g. cascaval ras
• 2 rosii
• patrunjel tocat
• boia dulce
• sare, piper

Mod de preparare:

Pregatim prima data legumele. Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem marunt. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare.

Carnea o spalam si o taie cubulete.

DSC06229

Punem legumele la calit in 3 linguri de ulei si le lasam 2 minute.

DSC06230

Adaugam apoi carnea si o lasam sa se caleasca impreuna cu legumele inca 2 minute. Adaugam apoi o cana de apa, condimentam dupa gust si o lasam sa se inabuseasca putin. Cand scade apa de pe carne, adaugam orezul si 500ml de apa. Mai adaugam putina sare daca este nevoie. Cand apa a scazut complet oprim focul.

Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Dovleceii ii curatam, ii dam tot pe razatoarea mare si ii saram putin. Adaugam cascavalul si dovlecelul ras peste orez.

DSC06233

Intr-un vas amestecam ouale cu smantana si cu 150g cascaval. Adaugam acest amestec peste orez si amestecam bine.

DSC06234

Tapetam un vas pentru cuptor(eu am folosit o tava cu pereti detasabili) cu putin unt si pesmet si punem in el amestecul de orez. Deasupra punem felii de rosii si restul de cascaval.

DSC06235

Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

DSC06241

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: