Postat de: borzasimona | 30 Septembrie 2014

Lasagna cu piept de pui si 3 tipuri de branza

DSC06575

Ingrediente:

• 500g piept de pui
• 12 foi de lasagna
• 400g branza proaspata de vaca
• 150g mozzarella
• 250g cascaval dat pe razatoare
• 50g unt
• 50g faina
• 500ml lapte
• sare, piper
• boia de ardei dulce
• condimente de pui
• busuioc

Mod de preparare:

Pieptul de pui il dezosam, il feliem si il condimentam dupa plac.(el am avut un condiment special de pui la care am mai adaugat boia de ardei dulce, sare si busuioc uscat ). Prajim apoi carnea pe gratar pe ambele parti, pana e frumos rumenita si o lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente.

DSC06564

Pentru sosul Bechamel, topim untul intr-o craticioara, tragem apoi de pe foc, punem faina si amestecam bine cu telul, ca sa nu se faca cocoloase. Turnam apoi si laptele si continuam sa amestecam. Condimentam cu sare, piper si punem cratita din nou pe foc, la foc mediu. Amestecam tot timpul cu telul si lasam sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.

Iintr-un bol mare amestecam branza de vaca cu 200g de cascavalul si sare.

Dupa ce este pregatita si branza, intr-un vas termorezistent punem un strat subtire de Bechamel,

DSC06565

apoi foi de lasagna, pe care le rupem sa se potriveasca perfect pe dimensiunea tavii, peste foile de lasagna un alt strat subtire de Bechamel,

DSC06566

apoi ½ din cantitatea de crema de branza.

DSC06567

Peste crema de branza punem jumatate din bucatile de carne de pui si le apasam bine in crema.

DSC06568

Peste carnea de pui punem 1/3 din cantitatea de mozzarella data pe razatoare

DSC06569

si stropim totul cu Bechamel,

DSC06570

apoi urmeaza alt strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna urmeaza Bechamel, restul de crema de branza, restul de mini fileuri din pipet de pui, o alta treime din cantitatea de mozzarella si inca putin sos. Acoperim cu ultimul strat de foi de lasagna, peste care turnam sosul Bechamel ramas si presaram deasupra toata mozzarella ramasa + 50g cascaval.

DSC06571

Dam tava la cuptorul incins la 180°C sau la foc mediu, si coacem 25-30 min sau pana lasagna se rumeneste frumos deasupra.

DSC06572

O lasam sa se raceasca putin ca sa o putem felia frumos.Este delicioasa.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: