Postat de: borzasimona | 3 Octombrie 2014

Rulouri de pastrav

DSC06529

Ingrediente:

• 4 pastravi (~1 kg)
• 1 legatura de patrunjel
• 3 catei de usturoi
• 1 lamaie
• ulei de masline
• 2 linguri sos de soia
• 3-4 lingurite de miere
Mod de preparare:

Pastravii bine curatati si eviscerati ii filetam, indepartandu-le coloana si toate oasele.

DSC06511

Pentru aceasta, facem cate o taietura pe spatele pestelui exact deasupra de coloana, taiem cu grija spre interior, asa incat sa ramana pe oase cat mai putina carne si desprindem fileurile la branhii si la coada.Ii indepartam apoi si aripioarele. Odata fileurile scoase, extragem cu penseta oasele ramase in carne, ale caror capete ascutite le vor simti atunci cand vom trece cu degetele pe suprafata carnii.

DSC06513

Pregatim un amestec aromat din coaja rasa de la ½ din lamaie, patrunjel verde tocat marunt si un catel de ustorpi pisat.

DSC06515

Fileurile de pastrav le saram si le piperam pe ambele parti si le stropim cu 1 lingura de ulei de masline.

DSC06516

Distribuim pe fileuri amestecul de verdeata.

DSC06518

Rulam fiecare fileu cu pielea in afara, incepand din partea mai lata catre coada, si il fixam cu o scobitoare. Asezam rulourile intr-un vas termorezistent.

DSC06519

Turnam deasupra lor o marinata, preparata amestecand sosul de soia, zeama de la 1/2 de lamaie si 2 catei de usturoi zdrobiti .

DSC06520

Lasam la marinat aproximativ 2 ore dupa care bagam vasul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.

DSC06526

Servim rulourile alaturi de garnitura preferata, in cazul nostru dovlecel cu smantana.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: