Postat de: borzasimona | 14 Noiembrie 2014

Prajitura cu mere si bezea

DSC06563

Ingrediente pentru blat:

• 4 galbenusuri
• 6 linguri zahar
• 10 linguri ulei
• 10 linguri lapte
• 12 linguri faina (cu varf)
• 1 plic praf de copt (10 g.)

Ingrediente pentru umplutura:

• 1 kg mere
• zeama de la o jumatate de lamaie
• 2, 3 linguri zahar
• 1 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru bezea:

• 4 albusuri
• 8 linguri zahar

Mod de preparare:

Inncingem cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit).

Prima data pregatim umplutura: spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Le lasam deoparte.

Pentru blat, freacam galbenusurile spuma cu zaharul (aproximativ 2 minute). Turnam uleiul ca la maioneza, amestecand continuu. Punem laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.

Stoarcem bine merele, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, scortisoara si le amesteca bine.

Intr-o tava de aproximativ 20×30 cm. tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, turnam aluatul si il da la cuptor, pentru cca. 15 minute ( nu trebuie copt decat pe jumatate). Scoatem din cuptor blatul si aseaza deasupra lui merele. Introducem tava inapoi in cuptor pana pregatim bezeaua.

Batem albusul spuma tare cu zaharul (daca intoarcem castronul, nu trebuie sa cada). O adaugam peste mere si dam iar tava la cuptor pana se rumeneste (cca. 12 minute).

DSC06559

Cand se raceste o putem felia frumos. Este delicioasa.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: