Postat de: borzasimona | 3 Decembrie 2014

Tort Malaga

DSC06266

Ingrediente pentru blat:

• 6 oua
• 6 linguri zahar
• 3 linguri apa rece
• 5 linguri cu nuca macinate (pline cu varf)
• 1 lingura mare cacao
• 4 linguri faina
• jumatate plic praf de copt (5 g.)

Ingrediente pentru crema:

• 100 g. stafide
• 3 lingurite esenta de rom
• 200 ml. apa calda
• 4 galbenusuri
• 4 linguri zahar pudra
• 2 linguri amidon (sau 2 linguri rase faina)
• 200 ml. lapte
• 200 g. unt

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pregatim prima data blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacaoa.

DSC06255

Amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar, pana cand acesta se topeste

DSC06252

iar apoi batem albusurile spuma cu restul de zahar (3 linguri).

DSC06253

Adaugam apoi in compozitia de oua, faina impreuna cu nuca macinata.

DSC06256

La final inglobam in compozitie spuma de albus, cu miscari usoare de sus in jos, ca la pandispan.

Tuarnam compozitia intr-o forma cu diam. de 30 cm. si o dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

DSC06258

Pentru crema, punem stafidele sa se inmoaie in apa calda cu rom sau esenta de rom. In mod ideal, ele ar trebui lasate la inmuiat peste noapte, dar e bine si daca stau 1-2 ore (pana cand pregatim blatul si se raceste bine).

DSC06259

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul (sau faina cernuta), le amestecam bine, si la sfarsit adaugam laptele fierbinte. Crema o fierbem pe baie de aburi timp de 5 minute, amestecand des, sau pana cand se ingroasa si arata ca o ciulama. O lasam apoi sa se raceasca.

DSC06261

Intr-un bol, freacam untul moale, lasat din timp la temperatura camerei. Adaugam cate o lingura de unt in crema racita, amestecand bine, pana cand se inglobeaza tot untul. Crema obtinuta va fi de-un galben pal fermecator, iar consistenta ei una matasoasa. Scurgem stafidele si le amesteca, cu grija, in crema.

Insiropam blatul cu siropul ramas de la stafide, intindem crema cat mai uniform si punem tortul la frigider pentru minim 3 ore.

DSC06263

Cel mai bine ar fi sa lasati tortul peste noapte, pentru ca aromele sa ajunga sa se intrepatrunda.

DSC06264

Decoram tortul cu cateva stafide (lasam cateva deoparte) si cu ciocolata rasa.

DSC06265

Este delicious.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: