Postat de: borzasimona | 6 Ianuarie 2015

Chiftelute de peste cu dovlecel

DSC06270

Ingrediente:

• 150g somon
• 300 gr dovlecei
• 1 ou
• 2 catei usturoi
• 1 ceapa mica
• pesmet
• patrunjel verde dupa gust
• 50 gr cascaval ras
• 1 conserva de ton in suc propriu
• sare, piper
• ulei de masline
• amestec de seminte

Mod de preparare:

Somonul il oparim putin si il tocam cu o furculita.

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Intr-un vas amestecam dovlecelul, somonul, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati, cascavalul si ceapa.

DSC06269

Amestecam toate ingredientele si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Eu am pus aproximativ 100 g pesmet. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cu mana usor umeda, formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin amestecul de seminte si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Le coacem pentru 30 minute, la 180°C in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftele pe cealalta parte si le coacem pentru inca 15 minute.

Sunt delicioase.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: