Postat de: borzasimona | 15 Ianuarie 2015

Briose cu dovleac copt

DSC06661

Ingrediente:

• 250g faina
• 1 praf de copt
• o lingura scortisoara
• ¼ lingurita nucsoara macinata
• ¼ lingurita cuisoare macinate
• sau o lingura mix pentru turta dulce
• 100g zahar brun
• 2 oua mari
• 250g piure de dovleac
• 120ml ulei de floarea soarelui
• 80ml lapte
• o lingurita esenta de vanilie
• dulceata (eu am foloist de capsuni)

Mod de preparare:

Pentru piure-ul de dovleac, taiem un dovleac placintar pe jumatate, ii scoatem cu o lingura semintele, apoi il coacem in cuptorul incins la 200°C, 30 min sau pana furculita intra usor in el. Scoatem apoi miezul, folosind o lingura si il punem in blender sau il pasam cu furculita.

Intr-un bol punem toate ingredientele uscate: faina, praf de copt si condimentele.

DSC06658

In alt bol amestecam ouale, piure-ul de dovleac, uleiul, laptele si esenta de vanilie.

DSC06659

Le amestecam bine si cernem deasupra amestecul de faina.

O data ce compozitia e gata, tapetam tava pentru briose cu hartiute speciale, pe care le umplem trei sferturi. Punem apoi cate o lingurita de dulceata in mijloc si mai adaugam cate o lingura din aluatul de briose.

DSC06660

Dam tava la cuptorul incins la 180°C, 12-15 min sau pana briosele sunt crescute, sunt frumos rumenite si trec testul scobitorii.

Sunt foarte aromate.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: