Postat de: borzasimona | 19 Ianuarie 2015

Chec marmorat

DSC06652

Ingrediente:

• 5 oua
• 200g faina
• 200g zahar
• 1 lingurita praf de copt
• 2 linguri cacao
• 4 linguri ulei
• 2 pliculete zahar vanilat
• putina sare

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le turnam peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.

Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Impartim compozitia formata in doua. Intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii.

DSC06634

Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.

E delicios!

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: