Postat de: borzasimona | 4 Februarie 2015

Rulada de carne

DSC06684

Ingrediente:

• 400g carne tocata(porc, pui,…)
• 5 oua
• 1 legatura patrunjel verde
• 2 catei usturoi
• 3 linguri pesmet
• sare, piper
• 1 lingura faina
• boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Punem doua oua la fiert si le lasam sa fiarba aproximativ 10 minute ca sa fie galbenusul tare.

Carnea pentru rulada o pregatim exact ca si carnea de chiftele. Amestecam carnea tocata cu doua oua crude, pesmetul, usturoiul dat prin presa, sare si piper. Luam un prosop de bucatarie, il udam, il stoarcem bine si il intindem pe suprafata de lucru. Deasupra punem carnea presata si o intindem cu mana in asa fel incat sa obtinem o foaie(grosimea o stabilim in functie de preferinte….mi-e mi-a iesit o rulada mai lunga si nu foarte groasa).

DSC06676

Razuim ouale desupra

DSC06677

si punem patrunjelul verde taiat marunt.

DSC06678

Cu ajutorul prosopului rulam carnea, iar apoi o mutam intr-o tava pe hartie de copt.

DSC06679

Amestecam oul ramas cu putina faina si putina boia de ardei si ungem foarte bine rulata deasupra si pe margini.

DSC06680

Dam rulada la cuptor, la foc mic pentru aproximativ o ora. Cand este frumos rumenita desupra, este gata.

DSC06681

Este delicioasa si foarte aspectuoasa. Poate fi folosita pe post de aperitiv pe un platou, sau alaturi de garniture preferata.

Pofta buna!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: