Publicat de: borzasimona | 18 septembrie 2012

Clafoutis cu prune

Ingrediente :

• 500 g prune mari, coapte si carnoase
• 4 oua
• 5 linguri de zahar pudra
• 5 linguri de faina
• 200 ml lapte
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 lingurita pudra scortisoara
• unt pentru forma de copt

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 200° C. Spalam prunele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Batem ouale spuma cu 4 linguri de zahar pudra, apoi incorporam pe rand faina, si laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si scortisoara. Amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat moale.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si putina faina, punem prunele taiate pe jumatate, cat mai apropiate, apoi turnam aluatul peste ele. Bagam tava la cuptor si lasam sa se coaca aproximativ 30 de minute la 200°C.

Scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca, iar apoi o pudram cu zahar.

Este foarte buna si de sezon.

Sursa de inspiratie


Răspunsuri

  1. Yammy! Bina ca mi-ai adus aminte!

    • :)…urmeaza sa incerc si briosele cu prune:)


Lasă un comentariu

Categorii