Ingrediente:
• 2-3 linguri ulei de masline
• 500 g piept de pui
• 4-5 linguri amidon(pastram 2 linguri de amidon pentru sos)
• 1 ceapa
• 1/2 ardei gras
• 1 morcov taiat fasii subtiri
• 6 rondele de ananas
• 200 ml supa pui (poate fi si apa)
• 1.5 linguri zeama de lamaie
• 2-3 linguri zahar
• 2 linguri sos soia
• 3 linguri ketchup
• sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui il taiem cuburi iar apoi il dam prin 2-3 linguri de amidon. Il punem apoi la prajit in 2 linguri de ulei.
Cand este gata, scoatem puiul din tigaie, si punem la calit ceapa tocata julien, morcovul si ardeiul. Calim in jur de 2 minute.
Adaugam carnea de pui, mai calim 2 minute, apoi punem ananasul.
Adaugam 150 ml supa pui, dam la foc mic, punem capacul si lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam zeama de lamaie, sosul de soia, zaharul si ketchup-ul.
Turnam amidonul, dizolvat in restul de supa, si amestecam. Asezonam cu sare dupa gust. Cand sosul incepe sa se ingroase luam de pe foc si il servim imediat alaturi de garnitura preferata. Noi am ales ca si garnitura orez prajit.
Acum mi-ai facut pofta! Chiar o sa repet reteta in seara asta!
By: Cristina on 4 martie 2014
at 2:20 pm
La cat e de bun chiar cred ca ti-am facut pofta:)
By: borzasimona on 5 martie 2014
at 6:54 am