Publicat de: borzasimona | 24 septembrie 2012

Mamaliga cu branza, ciuperci si oua

Ingrediente :

• 4 cani de apa
• 1½ cana de malai
• ciuperci
• branza feta
• smantana
• oua
• 1 ceapa
• usturoi
• sare

Mod de preparare:

Pregatim prima data mamaliga. Punem apa la fiert cu sare. Cand apa da in clocot punem malaiul in ploaie si incepem sa amestecam cu un tel. Amestecam fara intrerupere, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Fierbem mamaliga in jur de 10 minute. Cand aceasta este gata o punem pe farfurie. (deoarece nu am avut un cerc de metal am improvizat :)).

Curatam ciupercile si ceapa si le taiem, ceapa marunt iar ciupercile felii. Calim ceapa pana devine sticloasa iar apoi adaugam si ciupercile. Cand sunt aproape gata le condimentam cu sare, piper si adaugam usturoiul zdrobit. Le mai lasam pe foc doar pana prind ciupercile aroma usturoiului, fara a-l lasa sa se prajeasca, pentru ca acesta devine amar.

Pregatim ochiurile iar apoi aranjam totul pe farfurii. 🙂

Adaugam peste mamaliga cate o lingura de smantana,

apoi branza data pe razatoare,

ciupercile

si cate un ou ochi deasupra.

Servim imediat. Este un mic dejun delicios si consistent.

Sursa de inspiratie


Lasă un comentariu

Categorii