Publicat de: borzasimona | 16 august 2013

Galuste cu prune II

DSC05722

Ingrediente:

• 500g cartofi
• 200 g faina
• 600 g prune coapte
• 1/2 lingurita scortisoara macinata
• 6 linguri cu varf pesmet
• 1 lingura nuca macinata
• 1 plic de zahar vanilat + 2 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• o lingura de zahar pentru prune

Mod de preparare:

Spalam prunele si le scoatem samburii fara a taia pruna in doua jumatati. Le asezam intr-un castron si le presaram cu o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara.

DSC05713

Fierbem cartofii in coaja cu putina sare. Ii lasam sa se raceasca putin, ii curatam si ii dam pe razatoare.

DSC05714

Ii amestecam apoi cu faina astfel incat sa obtinem un aluat omogen.

DSC05716

Intindem o foaie cu grosimea de ½ cm iar apoi o vom taia dreptunghiuri.

DSC05717

Pe fiecare dreptunghi punem cate o pruna

DSC05719

si modelam aluatul in jurul acesteia.

DSC05720

Punem un vas cu apa la fiert iar cand da in clocot adaugam galustele. Vom sti ca sunt facute atunci cand se ridica la suprafata (nu au nevoie decat de 5 minute). Le scoatem din oala si le punem intr-o strecuratoare astfel incat sa se scurga apa de pe ele.

DSC05721

In timp ce galustele se fierb pregatim pesmetul. Intr-o tigaie calim in ulei pesmetul amestecat cu nuca macinata, zahar si zahar vanilat. Cand s-au rumenit le dam la o parte de pe foc.

DSC05715

Dupa ce s-au scurs bine galustele le rostogolim pe rand prin pesmet.

DSC05723

Sunt delicioase.

Sursa de inspiratie


Răspunsuri

  1. Nu ma satur niciodata de ele!

    • Si noua ne plac tare mult, doar ca mi s-au parut tot timpul foarte greu de facut. Le-am mai dat o sansa cand am vazut reteta ta si…nu o mai schimb.:)…Sunt o nebunie.:)


Lasă un comentariu

Categorii