Ingrediente:
• 500g cartofi
• 200 g faina
• 600 g prune coapte
• 1/2 lingurita scortisoara macinata
• 6 linguri cu varf pesmet
• 1 lingura nuca macinata
• 1 plic de zahar vanilat + 2 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• o lingura de zahar pentru prune
Mod de preparare:
Spalam prunele si le scoatem samburii fara a taia pruna in doua jumatati. Le asezam intr-un castron si le presaram cu o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara.
Fierbem cartofii in coaja cu putina sare. Ii lasam sa se raceasca putin, ii curatam si ii dam pe razatoare.
Ii amestecam apoi cu faina astfel incat sa obtinem un aluat omogen.
Intindem o foaie cu grosimea de ½ cm iar apoi o vom taia dreptunghiuri.
Pe fiecare dreptunghi punem cate o pruna
si modelam aluatul in jurul acesteia.
Punem un vas cu apa la fiert iar cand da in clocot adaugam galustele. Vom sti ca sunt facute atunci cand se ridica la suprafata (nu au nevoie decat de 5 minute). Le scoatem din oala si le punem intr-o strecuratoare astfel incat sa se scurga apa de pe ele.
In timp ce galustele se fierb pregatim pesmetul. Intr-o tigaie calim in ulei pesmetul amestecat cu nuca macinata, zahar si zahar vanilat. Cand s-au rumenit le dam la o parte de pe foc.
Dupa ce s-au scurs bine galustele le rostogolim pe rand prin pesmet.
Sunt delicioase.
Nu ma satur niciodata de ele!
By: Cristina on 19 august 2013
at 8:40 am
Si noua ne plac tare mult, doar ca mi s-au parut tot timpul foarte greu de facut. Le-am mai dat o sansa cand am vazut reteta ta si…nu o mai schimb.:)…Sunt o nebunie.:)
By: borzasimona on 19 august 2013
at 9:29 am