Publicat de: borzasimona | 8 aprilie 2012

Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

Ingrediente pentru bilutele de branza si cocos:

• 250 g. branza dulce
• 50 g. nuca de cocos rasa
• 50 g. zahar
• 2 galbenusuri
• 2 linguri de amidon (rase)

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:

• 4 oua
• 60 g. zahar
• 50 g. ciocolata topita
• 2 linguri faina
• 2 linguri amidon
• 3 linguri cacao (rase)
• un praf de sare
• jumatate de lingurita praf de copt

Ingrediente pentru glazura:

• 100 ml. lapte
• 50 g. zahar
• 50 g. unt
• 100 g. ciocolata

Mod de preparare:

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele. Modelam cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci. Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.

Pentru aluat despartim ouale; batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Incorporam ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Turnam compozitia rezultata deasupra bilelor de branza.

Chiar daca aluatul nu acopera in intregime bilele de cocos, cand se va coace, el va creste si le va acoperii in intregime.

Dam prajitura la cuptor, la foc mediu: 180 grade, pentru cca. 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Cat timp prajitura este la cuptor, pregatim glazura. Punem intr-un ibric toate ingredientele si le fierbem la foc mic cateva minute (2-3 minute), pana se ingroasa putin; adaugam apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine totul pe foc pana cand se topeste ciocolata. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca bine, dupa care o turnam deasupra prajiturii caldute. (eu n-am avut rabdare sa se raceasca glazura si a curs putin si pe langa prajitura, dar n-a mai contat la cat a fost de buna 🙂 )

Se taie doar cand e rece.

A fost delicioasa.

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei.


Lasă un comentariu

Categorii