Publicat de: borzasimona | 11 septembrie 2012

Prajitura marmorata cu caise si nuca de cocos

Am facut aceasta prajitura de ceva timp, dar din pacate nu am apucat sa o postez. Acum s-ar putea sa fie putin tarziu pentru caise, dar cred ca ar fi la fel de buna si cu prune. Oricum, la cat a fost de buna nu am putut sa nu o postez de frica sa nu o pierd pana anul viitor… sincer ar fi pacat. Trebuie neaparat sa o incercati !

Ingrediente :

• 6 oua
• 300 g zahar
• 300 g faina + 2 linguri faina
• 150 ml ulei
• 1 plic praf de copt stins culamaie sau otet
• 1 lingura cu varf praf cacao neagra
• 2 linguri nuca macinata
• 1 1/2 linguri lapte
• 6-7 linguri fulgi nuca de cocos
• 1/2 lingurita esenta de vanilie
• 1/4 lingurita esenta de portocale
• 2-3 linguri zahar pudra pentru tapetare
• 1 praf de sare
• 7-8 caise

Mod de preparare:

Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare. Punem esenta de vanilie, apoi galbenusurile (unul cate unul) si amestecam usor.

Incorporam pe rand uleiul, praful de copt si faina, fara sa mixam, doar amestecand usor.

Impartim aluatul in 3 parti, relativ egale. O parte de aluat o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Partea a doua de aluat o amestecam cu cacao si nuca macinata si o punem peste prima parte de aluat dupa ce a fost omogenizata. In a treia compozitie adaugam laptele, esenta de portocale si nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza. Aceasta va fi al treilea strat al prajiturii.

Taiem fiecare caisa in 4 felii, pe care le vom inmuia cu partea interioara in faina, apoi le punem in prajitura.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca pe un grilaj.

Inainte de servire se poate tapeta prajitura cu zahar pudra.

Este delicioasa!

Sursa de inspiratie


Lasă un comentariu

Categorii