Ingrediente :
• 250 g faina
• 2 1/2 lingurite praf de copt
• 1 lingura amidon
• 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
• 150 g de zahar brun
• 1 pachet zahar vanilat
• 1 praf de sare
• 1 mana de merisoare
• 1 lingura nesquik
• 1/4 lingurita scortisoara
• 90 ml de ulei
• 270 ml fanta de portocale
• suc de lamaie pentru bicarbonat
• 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron faina, praful de copt, amidonul, zaharul brun, zaharul vanilat si sarea.
In alt castron amestecam uleiul, sucul si esenta de rom. Turnam usor ingredientele solide peste cele lichide, amestecand cu un tel pana omogenizam compozitia. Pastram 3 linguri din aluat si le amestecam cu nesquik si scortisoara, iar restul de aluat il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem aluatul cu nesquik pe mijloc, adaugam merisoarele
iar apoi introducem chechul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-60 minute (in functie de cuptor).
Il lasam sa se raceasca putin iar apoi il savuram alaturi de o cana de ceai.
Lasă un comentariu