Publicat de: borzasimona | 22 mai 2014

Salata de cartofi cu pastrav afumat si sos de mustar

DSC05988

Ingrediente pentru salata:

• 800 g cartofi
• 200 g pastrav afumat
• sos de mustar
• 5 linguri masline Kalamata fara samburi
• 4 oua fierte de consistenta tare
• 1 ceapa rosie
• sare, piper
• 1-2 linguri ulei de masline
• lamaie

Ingrediente pentru sosul de mustar:

• 2 linguri crema de branza
• 2 linguri maioneza
• 1 lingurita miere de albine
• 1 lingura mustar
• 1 lingura suc de lamaie
• 2 linguri suc de portocale

Mod de preparare:

Coacem cartofii in coaja iar apoi ii lasam sa se raceasca. Intre timp punem oale la fiert(eu le fierb aproximativ 10 minute) si pregatim sosul de mustar.

Punem toate ingredientele si le amestecam cu ajutorul unui mixer.

DSC05984

Pana pregatim salata pastram sosul la rece.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. Curatam ouale si le taiem tot cuburi. Punem cartofii si ouale taiate intr-un vas si le amestecam cu pastravul afumat, cu ceapa taiata marunt si cu maslinele. Potrivim gustul cu putina sare(pastravul afumat este deja sarat), piper, 1-2 linguri ulei de masline si putin suc proaspat de lamiae.

DSC05989

Servim salata imediat asezonata cu deliciosul sos de mustar.

Sursa de inspiratie


Lasă un comentariu

Categorii