Publicat de: borzasimona | 12 iunie 2014

Pastrav cu ciuperci la cuptor

DSC06030

Ingrediente:

• 4 pastravi
• 700g ciuperci
• 1 ardei kapia rosu mic
• 2 catei mari usturoi
• 3 linguri suc de rosii
• 1 lingura pasta de rosii
• ½ lingurita zahar
• 100 ml vin
• 50 ml apa
• ulei pentru prajit
• faina
• sare, piper

Mod de preparare:

Pestii curatati si spalati foarte bine ii stergem cu hartie absorbanta de bucatarie, ii condimentam cu putina sare si piper si ii tavalim prin faina. Ii prajim cate 5 minute pe ambele parti, apoi ii scoatem din tava, ii scurgem de ulei si ii punem pe o farfurie.

Intr-o alta tigaie calim ardeiul kapia taiat cuburi in 2-3 linguri de ulei, apoi adaugam ciupercile si continuam operatiunea. Adaugam sucul de rosii, pasta de rosii si zaharul si mai lasam pe foc cateva minute. Punem apoi usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper si calim maxim 1 minut.

In tava in care punem pestele la cuptor turnam putin din uleiul in care l-am prajit. Punem ciupercile, stropim cu vin si apa, asezam pestele peste acestea si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.

DSC06028

Este un pranz memorabil.:)

Sursa de inspiratie


Lasă un comentariu

Categorii