Ingrediente:
• 6 albusuri
• 1 cana de zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 1 cana de faina + 2 linguri faina
• 1/2 cana nuca de cocos
• 2 linguri fulgi de migdale
• 1 plic praf de copt
• 1 lingurita coaja rasa de lamaie
• sucul de la ½ lamaie
• 1 ceasca de fructe(eu am avut zmeura si cirese)
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul si batem pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam coaja rasa de lamaie.
Incorporam faina, apoi nuca de cocos si fulgii de migdale, amestecand usor de jos in sus. Adaugam praful de copt stins cu sucul de lamaie. Dupa ce omogenizam compozitia turnam putin aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acesta punem fructele date prin 2 linguri de faina.
Turnam iar aluat, punem fructe si terminam cu fulgi de migdale.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca apoi il putem felia.
Eu am facut doua portii…un chec cu zmeura
si unul cu cirese.
Lasă un comentariu