Publicat de: borzasimona | 9 decembrie 2014

Cartofi gratinati

DSC06560

Ingrediente:

• 4 cartofi mai mari
• 100g branza feta
• 100g cascaval
• 1 ou
• 100ml smantana
• sare, piper

Mod de preparare:

Punem o oala cu apa la fiert, in care adaugam putina sare si catofii intregi necuratati. Ii lasam la fiert aproximativ 20 de minute sau pana sunt pe jumatate fierti.

Intre timp dam cascavalul pe razatoare iar smanatana o amestecam cu oul si putina sare. Branza feta o taiem cubulete si o adaugam la amestecul de smantana. (Atentie mare la cantitatea de sare deoarece branza feta este deja sarata.)

Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, ii lasam la racit circa 10 minute si ii curatam. Intr-o tava de cuptor punem un strop de ulei iar apoi adaugam cartofii taiati cubulete. Punem desupra amestecul de smatana si avem grija sa intre bine printre cartofi iar deasupra punem cascavalul razuit.

DSC06558

Introducem cartofii in cuptorul preincalzit si ii lasam aproximativ 20 de minute sau pana primesc o culoare galben maronie si sunt frumos gratinati.

Se pot servi ca si garniture sau ca si fel principal alaturi de o salata.

Pofta buna!


Lasă un comentariu

Categorii